Kort visit til Jylland

Jeg havde 2 udgravninger jeg meget gerne vil besøge her i efteråret, begge var i Jylland, desværre blev den ene museumsmand syg, så jeg måtte lave lidt om i turen, men som så ofte, så er ændringer ikke altid skidt, det åbner op for noget umiddelbart og til tider ganske overraskende 🙂

Selve udgravningen jeg besøgte, kan jeg ikke vise billeder fra, ej eller placere lokationen mere nøjagtigt. Men jeg fik en super fin rundvisning, og fik et rigtig godt indblik i landskab og fundmateriale der er gjort af en lokal detektormand, perioden var primært fra Jernalderen ca.500 årene+ og både metal fund og stolpehuller, skår m.m. bakkede op omkring dette.

At besøge en udgravning er altid super spændende og har du ikke prøvet det før, vil jeg altid opfordre til at prøve det, evt. kombinere det med noget besøg på et museum, det giver mange gange fantasien frit løb 🙂

På den seneste dannelsestur nåede vi ikke helt til Ribe, så jeg lovede mig selv at denne gang skulle jeg til Ribe. Ribe i dens helhed med byen, kirke, åen, mennesker er helt i sig en smuk oplevelse, og jeg kan kun opfordre andre til at tage turen dertil. Det er Danmark når det er smukkest. Vejen gik ved samme lejlighed forbi Ribe Vikingecenter, hvor man med lidt god fantasi godt kan leve sig tilbage i tiden 🙂

https://www.ribevikingecenter.dk/da/forside.aspx

Billeder fra Ribe & Ribe VikingecenterDagen sluttede selvfølgelig med en Winer dreng på Gram Slotskro, super hyggeligt sted med en sin helt egen historie, men det er en helt anden historie 🙂