Vi trænger til vand, og måske til nye marker!

De nysåede marker trænger så meget til vand, signalerne er svage og jorden er tør, men lige nu er de gode at gå på, flad som en pandekage og solen skinner på den gode måde, uden det er alt for varmt.


Fundene er lidt sparsomme for tiden, men når regner først tager over, så ved jeg der kommer fine fund igen.

En lidt træt borgerkrigsmønt kom op.


Mit umiddelbare gæt på denne mønt er ca. en 1400 tals mønt, de kan være lidt svære at tyde, selvom randteksten er rimelig på denne, Troels kom med et godt bud på at den kunne være Tysk grundet “ADO” i randskriften, og den køber jeg gerne ind på også.Jeg har det lidt sjovt med knapper, jeg gemmer dem alle, og hvis der er nogen som er ekstraordinære så bliver de indleveret til museum med et koordinat. Min tese er, jo kraftigere øje der er på knappen jo ældre er den, det er min tilgang til dem, og den holder nogenlunde vand. Denne vil jeg vurdere fra værende fra 1600 tallet +Måske jeg også snart skal se mig om efter lidt nye marker, jeg har ikke søgt ny jord siden 2017 og de 20-25 marker jeg har adgang til, er efterhånden gået godt igennem.

Jeg ved mange af jer syntes 20-25 marker er meget, men når man går 80 til 100 dage om året, så er det et passende antal. Jeg kender flere der har “ejerskab” på 60 marker+ og de søger stadig efter mere jord, ja jeg oplever faktisk at der er bud efter mine marker også, hvilke kan undre mig lidt, for hvad skal man med så meget jord, når man ikke har tid til at gå på dem. Jeg vil kalde det griskhed eller lidt groft sagt grådighed på andres bekostning. Husk der skal være plads til nye detektorfolk også, det handler jo ikke om at “eje” mest jord, det handler jo om at gå på dem.