Post fra Nationalmuseet

Så er der endelig ved at gå hul på bylden med gamle fund for mit vedkommende. Jeg har indleveret 118 genstande fra samme lokation i 2015/16/17 til mit lokalmuseum. Mit lokalmuseum har sorteret fundene og sendt 46 genstande videre til Nationalmuseet den 7/12-2017. Nationalmuseet har så erklæret 41 af de 46 genstande for danefæ den 2/2-2021.

Det første fund gjorde jeg den 20/8-2014, så ting tager tid, og tålmodigheden SKAL tilsyneladende være stor i denne hobby.

For lige at forklare lidt af processen omkring nummerregistrering, så er det sådan at når jeg står på marken så giver jeg den fundene genstand et nummer, det nummer aflevere jeg så til mit lokalmuseum, som så giver genstanden et nyt nummer, som de så giver videre til Nationalmuseet. Nationalmuseet giver så genstanden et nyt nummer som de så oplyser i Danefæbrevet.

For at jeg så kan finde ud af hvilke nummer Nationalmuseet referer til, så skal jeg have fat i mit lokalmuseum, som så sender mig en liste med deres nummer og mit finder nummer, som jeg så kan sætte ind i mit Excel ark for at matche mit nummer fra marken, pyhaa 3 nummerserier som alle er i spil, så helt klart her har DIME sin berettelse, et nummer hele vejen igennem.

Når det så er sagt, så er jeg glad for at for at mit lokalmuseum tager sig tiden og hjælpen, til at sende de manglende informationer til mig, ellers vil det være rent gætværk, når jeg skal finde ud af hvad der er hvad. Beslutning jeg tog i 2013 om at registrere alt i Excel er en tidskrævende opgave men det kommer i den grad til sin ret, når jeg nu her 8 år efter skal finde hoved og hale i hvad jeg modtager svar på fra Nationalmuseet. Ligeledes hjælper det mig i processen når jeg skal have teksten ind på fund billederne, ellers vil jeg aldrig have en chance.

Men som i kan se, så er et danefæ brev ikke hvad det har været, der er ikke meget tekst om hver genstand, ej heller noget overordnet for området. Ligeledes er det super ærgerligt at Nationalmuseet ikke har specificeret det enkelte beløb for hvert genstand, det ville for mig være en god information, og for andre ligegyldig. Men jeg har, via Kulturministeriet søgt om insekt i specifikationen af beløbet da jeg mener det er relevant, og at det naturligvis bør fremgå i skrivelsen.

Desværre må jeg også konstatere at genstande som denne plombe ikke er erklæret danefæ, hvilke jeg syntes er en katastrofe http://fundfrafortiden.dk/?gmedia_album=renaessance-plomber#!gallery-63-1938

Jeg kan desværre ikke give jer alle fundene, da jeg mangler nummerlisten fra mit lokalmuseum, men den er på vej. Men jeg har lige fundet et par af dem nederst under billederne.

http://fundfrafortiden.dk/?gmedia_album=middelalder-fibler#!gallery-56-1558

http://fundfrafortiden.dk/?gmedia_album=romersk-jernalder-fibler#!gallery-40-1298

http://fundfrafortiden.dk/?gmedia_album=viking-fibler#!gallery-47-1373

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *