Hovedet fra en større dragtnål

Denne genstand var jeg faktisk selv meget i tvivl om. Jeg var såmændt ikke i tvivl om at ornamentikken omkring øjnene røbede at genstanden havde en del alder, men om hvorvidt jeg kunne trække den tilbage til vikingetiden eller længere var jeg ikke sikker på.

Jeg har set stigbøjlebeslag fra vikingetiden, hvor øjnene og ornamentikken var noget i samme stil, men de fine detaljer som der er på denne genstand, med tænder og tungene der ruller, var straks en helt anden sag.. så når man lander i disse tvister og det gør jeg ofte, så er der kun et at gøre, spør’ nogen der er meget klogere ind en selv.

Tobias hjalp mig på rette spor, med et ret spændende link som i kan se her 

Så med udgangspunkt i hvad jeg ved nu, så er det hovedet fra en ret stor dragtnål, hovedet måler 35*25 mm, vægt 14 gram datering til 900-1000 årene.

One thought on “Hovedet fra en større dragtnål”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *