Forårets sidste tur

Jeg fik lige nogle gode timer på marken, en mark som de næste 3 år skal udlægges i græs øv altså. Lodsejer vidste godt det ville gøre ondt på mig at fortælle det, men jeg må jo leve med det når det nu er hans jord 🙂

Det blev til lidt blande fine fund, men jeg vil fremhæve armringen, som jeg efterhånden har fundet nogle stykke af i forskellige varianter. Denne havde rust på, det har jeg aldrig set før. Det bliver spændende at høre om der gemmer sig en historie bag rusten, eller om det blot er en form for lukkeanordning der har været brugt til armringen. Den måler ca. 75 mm og vejer 8 gram. fin prikornamentik er der også på. om den skal trækkes ned i jernalderen er en mulighed, men jeg vil holde den til vikingetiden her og nu.

Et lille fragment af en sølv urnes kom der også frem, jeg har aldrig fundet urnes i ren sølv før, men jagten er der stadig efter en hel. Den måler 25*13mm. Loddespor på bagsiden.

Det blev også til hvad jeg tror er en tenvægt i ler, den lå i overfladen og giver ikke noget signal sådan en, så det var heldigt min gamle øjne fik øje på den, det sker sjældent. Den måler 32*24mm og er dermed den største jeg har fundet til dato.

God søndag derude 🙂

   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *