Auktion til efteråret

 

Da jeg Forleden gik forbi Holmens Kirke, ja som kom jeg til at tænke på at Poul Schlüter netop lige var blev bisat fra den kirke, men det var Christian den 4 der smed de første sten til kirken i omkring 1619 og det kan godt få min nakkehår til at rejse sig, altså på den gode måde, jeg er imponeret kort og godt. Kirken står der stadig, lige så smuk som da den blev bygget, lidt indeklemt godt nok, men blandt en masse øvrige smukke bygninger fra den periode.

Om det har været en medvirkende årsag til at jeg nu har taget beslutningen om at sælge min møntsamling på 650 mønter, skal jeg lade være usagt. Det kan også være en løbende proces jeg har taget tilløb til, eller måske også som følge af min seneste artikel.

Jeg må nok konstatere, at det var de samme ganske få mønter fra 15-1600 tallet som jeg lejlighedsvis har kigget på, og da hovedvægten af mønterne var kobbermønter fra 17-1800 tallet og 1 og 2 øre fra 18-1900 tallet, så syntes jeg i sidste ende ikke beslutningen var så sværd. Der er dog ingen tvivl om, at respekten for mønterne fra 15-1600 tallet er der, og de er for mig, klart de smukkeste der er slået af dem som jeg må beholde.

I alt beskedenhed er mit møntalbum nu tomt, og når jeg kigger på de mønter som jeg har fundet, så er jeg faktisk en smule overrasket over det ikke er blevet til flere mønter fra den periode ind det nu er, eller var må jeg hellere sige, ca 80 stk. blev det til, nogen er afleveret til danefæ vurdering da jeg ikke har kun tyde årstallene, en lille møntskal fra 1500 tallet er det også blevet til (som skal afleveres), og så en stribe 1 og 2 skillinger fra 15-1600 tallet.

Da jeg havde taget beslutningen om at afvikle min samling, kontaktede jeg et aktionshus som jeg mener er kompetent til at afvikle en sådan type samling, både hvad angår viden, men som også for mig fremstår som troværdige, og hvor jeg trygt kunne overdrage min samling uden at være bekymret for at de ville snyde mig.

Efter aftale kom de forbi til en kop kaffe, og vi fik ligeledes en god snak om danefæ og mønter sådan generelt. Samlingen blev overdraget, og da jeg ikke ønskede at mønterne skulle sælges her og nu, lige op til sommerferien så bliver det først engang til efteråret de kommer under hammeren.

Jeg ved ikke om jeg har nogen forventninger til noget om salgspris, men jeg håber auktionshuset finder 1 mønt eller 2 som kunne være interessante for samlere at byde på. De fleste af mønterne vil nok blive samlet i lot af 50-100 mønter, og blive solgt for noget i omegnen af kr. 750-1500,- så jeg tænker ikke det er noget jeg bliver styrtende rig af, men jeg håber at der er nogle samlere som vil blive glade for at overtage dem.

Ja så er møntbogen som sagt tom, og jeg tror fremadrettet ikke at jeg vil bruge så meget tid på at indeksere 17/18/19 tals mønter i møntalbum. kræfterne kommer til at blive lagt i 15-1600 tals mønterne, 17 tals mønter hvis de er i sølv.