Danefæbrev

En gammel sag fra 2015 som jeg fik danefæbrev på i foråret.

Desværre fik jeg ikke taget mål på den dengang, men 60*60 mm er ikke helt ved siden af, så en ordentligt klædeplombe der har haft en eller anden relation til Antvorskov Kloster hvilke kan give god mening da Frederik II opholdt sig meget på Antvorskov og har været stedets mest betydningsfulde person. Han holdt flere rigsmøder på slottet, og døde der i 1588. Han var en jagtglad konge, der nød de gode jagtmuligheder i området.

NM skriver:
“Stor klædeplombe af bly, dateret til 1600 tallet. På den ene side viser plomben et stort skib med rigning og rebet sejl, og på den anden et våbenskjold med tre møllevinger for Amsterdam”

Klik på billedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *