Januar, regn, fund, og en manticore

Lidt ekstraordinært havde jeg fået lov af bonden til at gå på en græsmark, som ellers først skal pløjes til efteråret. Men da der skal plantes en transformerstation i løbet af de næste år, er det ikke sikker jeg kommer til at gå på det stykke fremadrettet, så skønt at lodsejer giver en lov.

På vej ud til marken ville jeg lige kører lidt rundt i området for at orientere om markerne generelt, og måske for også at kigge efter Jan som har det med mænge sig ind på mine marker, men i dag var han nok blevet hjemme for at på kigge Type 1 kort, eller efter blå prikker på fund og fortid. Jeg har ellers prøvede at forklare ham der er stor forskel, men lidt som med så meget andet, så har han svært ved at skelne på hvad der er mit og hans!

Men i stedet spottede jeg et velkendt ansigt i regnen Troels Taylor gik og hyggede sig ude på en mark i regnvejr, og inden der var gået kort tid, var jeg blevet inviteret ind på fælles lodsejers marker. Taylor var selvfølgelig interesseret i at se det nye monster, og jeg kunne forstå på hans brummelyde at den var godkendt i første omgang 🙂

Taylor går med Nox 800 og det var super interessant at udveksle hinandens signaler, og det var mærkbart at der er stor forskel på ID’tallene på skærmen. eksempel på samme borgerkrigsmønt slog Noxen 10 og Manticore 20  – Det gentog sig faktisk flere gange.

Jeg skal sige, at jeg stadig har meget langt igen, men en af de gode ting jeg fik lært i dag var, at der findes ingen Minus signaler som man ellers kender det fra Minelab’s maskiner, og da jeg har valgt fra start at gå i All metal, så er det med at finde ud af hvordan den jern reagere på maskinen, og det fandt jeg ud af i dag. Den hopper frem og tilbage 7,20,53,82 skalaen går fra 1-99, så med Taylors hjælp blev jeg meget klogere i dag.

Grundet regnen kom vi ikke så meget i dybden, og det tror jeg faktisk at vi begge glæder os meget til at få undersøgt, da det jo er noget af ideen for mit vedkommende, med den nye maskine.

Taylor fandt en BM’er, en Fed sølv mønt fra Vikingetiden, samt en spore, : Jeg fangede en BM’ere (ID 32-35) samt en Griff, eller brændt urnes (Klart ID35)

Så alt i alt, blev det faktisk en rigtig god og lærerig dag, og tak for turen Taylor 🙂