Forårets sidste tur på marken 2/5-2020

Vejret er blevet fint, afgrøderne er blevet høje, og jeg har besluttet mig for at det er på tide at stille detektoren på hylden for foråret, andre projekter kalder på min opmærksomhed.

Jeg bliver altid overrasket om foråret, jeg syntes tiden den går så utrolig stærkt, selvom jeg hvert år bilder mig selv ind, der er masser af tid til en tur mere, men så lige pludselig syntes jeg kornet er blevet for højt, og selvom de fleste af mine lodsejere er large med afgrøden, så stopper jeg typisk før nødvendigt.

Det blev til 3 fine fund, et større fragment af toppen fra skålfibel fra vikingetiden, jeg har aldrig fundet en hel, men jeg har godt nok fundet mange fragmenter efterhånden, og skulle jeg være så heldig en dag, så er det nok fra en grav jeg skal finde den, og ikke på selve pladsen, men denne ville jeg gerne have fundet hel, hvis udsmykningen har set sådan her ud.

Denne lille blikfibel, har jeg efterhånden fundet en 4, 5 stykker af. Jeg er med på, at eksperterne typisk placere dem i MA, ligesom urnesfibler og gudslam. Jeg er personligt dog ikke overbevist om at grænsen ikke bør trækkes ned til år 1000 i stedet for år 1050, grundet fund omstændigheder.

Det er jo mærkeligt at jeg på en vikingeplads, selv har omdøbt en lille forhøjning på marken til urneshøjen, da jeg snart har fundet 15 fragmenter fra urnesfibler.

Så blev det til en flot blikfibel fra 1050+

En lille fin fugl fra samme periode blev det også til.

Så en dejlig afslutning på forårssæsonen 2020, nu vil jeg glæde mig til sommeren, og håbe at det bliver et godt afgrøde år for bønderne.

Mon ikke også sommeren byder på et besøgt på et museum eller 2, samt nogle gode frokostture på restaurant. Min altid madglade partner in crime prinsessen (Bjørn), har dog ting at slås med for tiden, han er blevet mærkelig, for at sige det som det er..! Men mon ikke en wienerschnitzel kan lokke ham frem fra hans prinsesseskjul!

God sommer til alle