Min Historie

Mit navn er Bo Joachim Andreasen, det fleste kalder mig blot Bo Joachim, jeg bor i Slagelse på Vestsjælland, og er født i 1970.

I mine yngre år, før detektoren fangede min interesse i 2012, har jeg haft en interesse for karpefiskeri og medefiskeri. Begge ting er noget, jeg har kunne tage med over i den nye hobby, hvor alt handler om udholdenhed, tålmodighed, og godt humør, selv når marken har givet 0 fund.

Jeg vil gerne begynde at fiske igen, dog ikke karpe eller medefiskeri, tanken var mere noget kystfiskeri eller fra en lille morfar jolle. Det kunne være hyggeligt med kaffe og boller og det hele. Jeg er ikke sikker på, at jeg kan kombinere de 2 hobbyer optimalt så måske, når detektoren er lagt på hylden, kan jeg begynde igen.

I forhold til detektorhobbyen skal man være indstillet på alt slags vejr. Hvis du mener, at hobbyen hører til i 25 grader, så er det nok ikke i Danmark, du skal regne med at søge mest. Men det er dog hændt, og i sær i 2013/14, hvor man ikke kunne få nok at denne stærkt vanedannende hobby, at jeg var på marken flere gange ugentlig i 25 grader. Jeg er dog blevet lidt mere magelig med årene, og for mig er de optimale søgeperiode forår/efterår/vinter, når ellers vinteren tillader det. Jeg nyder bestemt også de perioder, hvor detektoren står på hylden, da der er masser at gøremål, der skal indhentes, når man nu bruger mellem 80-100 dage om året på sin hobby, ferie og weekender er i perioder båndlagt til hobbyen.

En af de gode mennesker som jeg har mødt, bor i Vinstrup, et i øvrigt meget smukt område, som jeg nyder mindst ligeså meget, som at gå og svinge detektoren.
Det kom så vidt, at da min gamle kat på over 19 år skulle begraves, var jeg virkelig i vildrede om, hvad jeg skulle gøre, og tanken faldt på Vinstrup, og jeg tænkte jeg spør’ Lasse, da hans gamle vovse også ligger derude. Jeg fik en snak med Lasse omkring det, og med den største selvfølge, fik jeg lov at nedsætte min kat på et meget smukt sted på hans jord, og selvfølgelig med en lille stensætning, som dog nok ikke kan gøre en stenaldermand misundelig, men alligevel. Men det viser meget godt, alle de dejlige mennesker, der giver os lov til at leve vores drøm ud, på deres jorde. Så mange tak Lasse endnu engang.🙂



Når men altså, det jeg egentlig blot ville sige var. Planen med denne side er ikke at gå andre detektorfolk i bedene men mere for at vise nogle af de fund, jeg har gjort mig siden 2012. Ligeledes vil jeg også på siden rejse nogle kritiske spørgsmål til fundregistrering samt Nationalmuseets danefæbehandling.

Det er dog ikke alle fund, jeg viser frem, da der er masser af fragmenter, som kun er interessante for museumsfolk, men ikke for dig og mig. Men de er med til at fortælle en samlet historie, og derfor er alle genstande vigtige for det samlede billede. Ligeledes har jeg udeladt de fleste mønter efter 1536, da de som udgangspunkt ikke er danefæ, og så dog alligevel kan de godt være.

Men alt i alt, vil du kunne opleve et godt udsnit af fund, der er at finde i den Danske muld. Genstande, som har betydet meget for den enkelte person dengang som nu. Derfor bliver alle fundne genstande behandlet med den respekt, som de fortjener.

Omkring siden her, så skal jeg sige med det samme at jeg bestemt ikke er nogen ørn til det her IT halløj, så i må ikke stille de store krav til det hele.
Opdager du noget, som kan forbedres, herunder også stavefejl eller smartere løsninger, så brug meget gerne kontaktformularen øverst i menuen.

Siden er ment som inspiration og et opslagsværk til de fund, som jeg selv har gjort, eller blot til de nysgerrige, som vil følge lidt med i, hvad jeg går og sysler med i fritiden.

Ønsker du at bruge nogle af mine billeder, så forventer, jeg du spør’ mig først.

God fornøjelse, og rigtig god dag til jer alle.

De bedste hilsner
Bo Joachim