Danefæbehandling

Indledningsvis vil jeg starte med at sige, at årsagen til jeg befinder mig i denne hobby, er interessen for det som vores forfærder har efterladt os. Jeg syntes det er helt fantastisk hvad vi kan finde i den Danske muld, og jeg er til tider blæst helt bagover, når jeg sidder på marken med et fantastisk fund i hånden.

Jeg ville dog ønske, at de skrevne kilder kunne følge bedre trop med de fysiske fund, så det ikke eksempelvis og stadigvæk er et par sten i Jylland, som løber med alt for megen opmærksom på et alt for spinkelt grundlag! Dermed ikke sagt at jeg ikke elsker de 2 sten for det gør jeg, men jeg savner mange flere skrevne ord, for at kunne forstå den rette sammenhæng.

Når det så er sagt, så bliver jeg også nød til at rejse bagsiden af medaljen ved denne hobby også. Nogle vil syntes den ikke er eksisterende, andre vil give mig ret, og andre er ligeglade, og nogle syntes det er latteligt, og det er helt fint for mig, for det er min side, mine synspunkter, mine erfaringer jeg her lufter!


Relevante links til Nationalmuseets hjemmeside. 

Hvad kan være danefæ

Omhu

Indlevering af danefæ

Sagsgang for danefæ

Fra Lokalmuseerne til Nationalmuseet

Danefæ udbetalinger

Udbetaling af danefæ